تعداد زیادی از ابزارهای کشاورزی از گذشته تا به حال هیچ تغییری نداشته است. اما همانطور که دانش و پیشرفت انسان بسیاری از موارد را در برمی‌گیرد، ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی هم از این قاعده مستثنی نیستند. چرا که انجام بخش زیادی از عملیات کشاورزی بدون این تجهیزات غیر ممکن خواهدبود. به عنوان مثال نمی‌توان بدون خرید گاو آهن، عملیات خاک ورزی را انجام داد. یا اینکه تنها با استفاده از سابسویلر (زیرشکن)، بافت سفت و سخت زیرین خاک را از بین برد. با توجه به اهمیت این موارد، شرکت ماشین آلات کشاورزی خیش ساز صنعت، لیستی از مهم‌ترین تجهیزات کشاورزی را تهیه کرده و به معرفی هر کدام به طور جداگانه می‌پردازد.

ادوات کشاورزی دستی

مراحل شخم زدن زمین کدامند؟

همانطور که از اسم این ادوات مشخص است، دستگاه های کوچکی هستند که نیازی به نیروی انسانی داشته و از هیچ موتوری برای کار کردن شان استفاده نمی شود. در ادامه به معرفی هرکدام خواهیم پرداخت.

سمپاش؛ از مهم ترین تجهیزات کشاورزی دستی

مبارزه با آفات کشاورزی امری بسیار مهم است. زیرا کنترل علف‌های هرز و از بین آفات و حشرات، تاثیرات بسیار مخربی بر محصولات کشاورزی دارد. به همین خاطر بکار بردن لوازم سمپاشی که با استفاده از آن بتوان سموم جامد و مایع را روی زمین پاشید، از مهم‌ترین تجهیزات محسوب می‌شوند. با توجه به اهمیت این کار در کشاورزی، دستگاهی مدرن هم وارد بازار شده‌اند تا به پشت تراکتور وصل شده و سم پاشی را روی سطح زمین انجام دهند.

بیل ساده ترین وسیله کشاورزی دستی

می‌توان گفت قدیمی‌ترین ابزار کشاورزی که برای حفر و گودی و همینطور پرکردن چاله استفاده می‌شود، بیل است. قطعا این وسیله ساده را دیده‌اید؛ بیل از یک ورق فلزی به همراه یک دسته چوبی تشکیل شده است.

ابزارآلات کشاورزی مدرن

همانطور که از نام این تجهیزات مشخص است، ابزارآلاتی هستند که به کمک کشاورزان آمده‌اند تا بتوانند عملیات کشاورزی را به راحتی انجام دهند.

کولتیواتور؛ ماشینی برای آماده سازی خاک

درباره مراحل کار با کودپاش چه می دانید؟

آماده سازی زمین یا همان شخم زنی از اصلی‌ترین پروسه‌های کشاورزی محسوب می‌شوند. در انجام این کار دستگاه‌های زیادی به کمک کشاورزان می‌آید که از مهم‌ترین آن‌ها، کولتیواتور است. علاوه براین کولتیواتور در سله شکنی و مخلوط کردن کود و خاک نیز به کار می‌رود. این دستگاه در خاک‌های مرطوب نیز کارایی مناسبی داشته و مانند تیلرهای دو چرخ، در شالیزار نیز استفاده می‌شوند.

موتور کولتیواتورها به دو نوع بنزینی و گازوئیلی تقسیم‌بندی شده که بازه قدرتی‌شان بین 5 تا 14 اسب بخار متفاوت است. نوع دیزلی را برای کارهای سنگین و موتورهای بنزینی در زمین‌هایی با ابعاد کوچک به کار می‌روند.

بیشتر بخوانید» برای خرید پیاز کن ردیفی و لیست قیمت انواع برندهای آن روی لینک داده شده کلیک کنید.

تراکتور؛ مهم ترین تجهیزات کشاورزی مدرن

از تراکتور باید به عنوان کاربردی‌ترین وسیله کشاورزی یاد کرد. کشاورزان با خرید تراکتور دستگاهی همه کاره را تهیه می‌کنند که در تمامی عملیات کشاورزی مثل شخم زنی، درو، بذر افشانی، سمپاشی و حمل و نقل به کمک‌شان می‌آید. اگر بخواهیم لیستی از مهم‌ترین تجهیزات کشاورزی را آماده کنیم، بدون شک تراکتور اولین وسیله خواهدبود.

بیشتر بخوانید » به منظور آشنایی با ادوات کشاورزی برای تراکتور و لیست قیمت آن کلیک کنید.

تیلر؛ وسیله ای برای عملیات کشاورزی

کشاورزان تیلر را تراکتوری کوچک می‌شناسند که تمامی قابلیت‌های تراکتور را دارد. این وسیله از مهم‌ترین تجهیزات کشاورزی برای عملیات کاشت، داشت و برداشت به حساب می‌آید. از آنجاییکه جابجایی و حرکت تیلر آسان بوده می‌توان ابزارهایی نظیر چاله کن، دروگر و تریلی را به پشت تراکتور وصل کرد.

مهم‌ترین مزیتی که برای این ابزار درنظر گرفته می‌شود، هزینه پایین آن نسبت به تراکتور بوده که این قابلیت را دارد تا همه وظایف تراکتور را انجام دهد. استفاده از تیلر نیازی به زمین‌های بزرگ ندارد. زیرا دوچرخ بوده و علاوه بر به کاربردن در مقیاس‌های کوچک، در میان درختان نیز به راحتی حرکت می‌کنند. تیلر نیز مانند کولتیواتر موتورهایی دیزلی داشته که قدرت آن‌ها از 5 تا 14 اسب بخار بسته به مدل متفاوت خواهد بود.