انجام عملیات کشاورزی اهمیت زیادی در کمیت و کیفیت محصول داشته که همه آنها منوط بر درنظر گرفتن نکات مهم در آماده سازی زمین کشاورزی است. این موارد تا جایی اهمیت دارد که بازدهی زمین زراعی را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار میدهد. به همین دلیل در ادامه به بررسی برخی از این نکات پرداخته تا کشاوزران بتوانند بیشترین بهره را از زمین ببرند.
بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با انواع ادوات کشاورزی برای تراکتور و لیست قیمت آنها روی لینک داده شده کلیک کنید.
اولین نکته در آماده سازی زمین کشاورزی؛ شخم زدن آن است
از جمله مهمترین عملیات کشاورزی، شخم زنی با استفاده از ماشین آلات مختلف مانند گاو آهن تلسکوپی است؛ چراکه این مرحله میتواند در بهبود کیفیت محصول تاثیر بسزایی بگذارد. مهمترین مزایای شخم زدن زمین کشاورزی عبارت است از:
- تامین ازت مورد نیاز برای خاک از طریق تثبیت ازت در قسمتهای پراکنده در خاکهای حاوی باکتریهای مفید
- سله شکنی و پوک شدن خاکهایی که به صورت کلوخه در آمدهاند
- زیر و رو کردن خاک به وسیله گاو آهن برگردان دار و ترکیب شدن خاکهای مرطوب زیرین و خاک خشک سطح
- دفن شدن بقایای گیاهی و استفاده از آنها به عنوان کود سبز و همینطور تامین مواد آلی مغذی مورد نیاز خاک
- از بین بردن آفات و بیماریهای گیاهی موجود در لایه زیرین خاک و جلوگیری از آسیب رساندن به گیاهان در فصل کاشت و برداشت بعدی
کود دهی و سمپاشی کردن برای آماده سازی زمین کشاورزی
سمپاشی و کودپاشی دو روش اساسی در زمین کشاورزی هستند که برای تقویت و رشد گیاهان و افزایش عملکرد محصولات استفاده میشوند. در ادامه به توضیح کوتاهی از هر یک از این روشها پرداخته خواهد شد:
بیشتر بخوانید» بهترین سم برای درختان میوه کدام است؟
سمپاشی:
سمپاشی یک روش استفاده از مواد شیمیایی است که به عنوان سم و ضدعفونیکننده برای کنترل آفات و بیماریهای گیاهان استفاده میشوند. این مواد شامل سموم شیمیایی مختلف مانند افتابیوم، فوسفور، آهن و… میباشند. سمپاشی باید به دقت و با رعایت دستورالعملها انجام شود تا علاوه بر کنترل آفات و بیماریها، به گیاهان زیانی نیز وارد نشود.
بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با انواع سم پاش کشاورزی و لیست قیمت آنها روی لینک داده شده کلیک کنید.
کودپاشی:
کودپاشی یکی دیگر از روشهای مهم در زراعت و باغبانی است که برای افزایش رشد و تقویت گیاهان استفاده میشود. این روش شامل پاشش کودهای آلی و شیمیایی مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و… بر روی خاک و گیاهان است. کودپاشی بهترین زمان خود را دارد که جذب کود توسط گیاه بهینه و فقط زمانی اعمال شود که گیاهان در نیاز فوقالعاده به عناصر غذایی باشند.
با استفاده از هر دو روش سمپاشی و کودپاشی به موقع و با رعایت دقیق دستورات و سطوح مورد نیاز، میتوان به بهبود عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی دست یافت.
کلام پایانی
مهمترین نکاتی را که باید برای آمادهسازی زمین کشاورزی به آن توجه داشته باشید را در این مقاله آوردیم. به عنوان نکته پایانی توجه داشته باشید که قبل از هرگونه اقدامی باید نوع بذر مورد نظر و بافت خاک را در نظر بگیرید. در حقیقت باید میزان باروری خاک و جهت کاشت را سنجیده و متناسب با آن شخم زنی و کوددهی را انجام دهید.